pühapäev, 21. september 2008

J'i pühapäevane tort...


Kui J seda pilti arvutiekraanil nägi, siis hakkas ta küünlaid puhuma :D.
Tort koosneb rullbiskviidist:
5 muna, 6 spl suhkrut, 5 spl jahu, kohupiimakreem + vahukoor, maasikad
Alustuseks eraldada munakollased valgetest, seejärel valgeid veidi vahustada, lisada suhkur. Kui valge on piisavalt püsiv, siis kallata hulka munakollased ja massi ikka kogu aeg vahustada (mina olen laisk ja ei vahusta eraldi kollaseid). Kui mass on ühtlaselt helekollane, siis sõeluda jahu hulka, segada aeglaselt tõstes (et kohevus ei kaoks). Siis tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile valada, määrida laiali ja 200-kraadisesse ahju 12 minutiks. Valmis koogiplaat tõsta tagurpidi (põhi üleval) suhkruga kaetud küpsetuspaberile, eemaldada küpsetuspaber koogi küljest ja keerata rull kokku (seda tuleb teha kuuma koogiplaadiga). Selle tordi jaoks oli vaja teha 3 rulli. Kui koogiplaadid on jahtunud (võib ka tunde hiljem kreemitada), siis määrida vahele kohupiimakreem (mitte panna servadele ja piisab poole koogipõhja kreemitamisest - muidu tuleb täidis välja) ja panna sellele nt 2 rida maasikaid. Kui niisama söögiks rullkook, siis otsad lõigata ühtlaseks ja nautida. Nr kaheks tuli natuke rulle jupitada, neid juppe omavahel kohupiimakreemiga "liimida" (siduda), liitekohti pahteldada paksema kohupiimakreemiga (pakk tavalist kohupiima + vahukoort) ja kogu kook määrida kohupiimakreemiga. Aega võttis natuke, kuid tulemus oli seda väärt :P.
Prantsuse singi-juustu-koore pirukas jäi küll kahjuks pildistamata, kuid oli kõigi vaieldamatu lemmik. Muretaina-põhi küpsetada 10 minutit 225-kraadises ahjus. Sel ajal tükeldada 200g sinki, 1 sibul ja need pruunistada pannil õlis. Kallata need eelküpsetatud pirukapõhjale, millele kallata peale eelnevalt segatud segu (3dl riivitud juustu, 0,5 tl soola, 2,5 dl kohvikoort). Pista pirukas nüüd juba 200-kraadisesse ahju 20 minutiks või kuni pirukas on pealt "kuldne". Ja nüüd kõige tähtsam informatsioon: seda tuleb süüa soojalt!!!!
Porgandipirukas ei tulnud hästi välja, kuna kohalikus külapoes oli müügil vaid kuivpärm ja sellest polnud ma tainast varem sõtkunud. Sisu: keedetud porgandid riivitult/hakitult, suhkrut, mannat, võid tunde järgi (minu tunne suhkru osas vedas alt, oleks pidanud rohkem panema), keedetud muna hakitult.
Kaneelisaiad ebaõnnestusid ka taina pärast (sest ülejäänud tainast veeretasingi kaneelisaiad). Aga äpardusest hoolimata söödi need ära :)
Domino-trühvleid tegin ka... pooled pistsin ka shokolaadi (eelmine kord polnud shokolaadi) ja need said jumalikud... oeh... pelg mõte neile ja suu hakkab vett jooksma: viimase aja täielik hitt!!

Kommentaare ei ole: